Wat vinden anderen van wonen bij Sayhaey?

Wonen bij Sayhaey doe je niet alleen. Sayhaey biedt woonruimtes aan iedereen die een eigen plek nodig heeft. Dat betekent dat iedereen welkom is, zolang je de ambitie hebt om te werken aan een mooie toekomst. Bekijk wie er al bij Sayhaey wonen en wat ze ervan vinden. Wie weet is het iets voor jou!

Amber, 28 en Jaylen, 5 maanden

Mama, toegewijde Ergotherarpie-Student en Zorgprofessional  

“Hier kunnen we samen een frisse start maken.”

Dit zijn Amber (28) en Jaylen (5 maanden), twee van de nieuwe bewoners van Sayhaey Rotterdam Hoogvliet. Vanwege haar zwangerschap kon Amber niet langer in haar studentenwoning blijven, nu kan ze samen met Jaylen een frisse start maken.

“Ik studeer ergotherapie en daarnaast werk ik in de zorg. Vanwege mijn zwangerschap kon ik niet langer in mijn studentenwoning blijven wonen. Ik was al een tijd op zoek naar een starterswoning en via de Gemeente Rotterdam kwam ik in aanraking met SayHaey. Ik had me gelijk ingeschreven en na twee maanden hoorde ik dat ik erin mocht. Ik ben zo blij dat we nu een eigen plek hebben. Vergeleken met een studentenwoning is dit echt een woning. Het geeft me vrijheid. Daarnaast woon ik nu dicht bij mijn zus en mijn familie. Hier kan ik eindelijk tot rust komen. Het voelt als een nieuw begin voor mij en Jaylen.”

Jasmine, 19

Servicemonteur

“Hier kan ik mijn eigen leven op gaan bouwen.”

Dit is Jasmine (19), een van de nieuwe bewoners van Sayhaey Rotterdam Hoogvliet. Ze werkt als servicemonteur in de haven van Rotterdam en wilde al ruim een jaar het huis uit. Nu kan ze eindelijk op haarzelf gaan wonen.

“Ik woonde nog bij mijn ouders en wilde al sinds vorig jaar uit huis om mijn eigen leven te beginnen, maar het is lastig om een woning te vinden. Ik kwam Sayhaey tegen op Facebook en dacht, dat is iets voor mij. Toen ik zag dat ze ook hier in Rotterdam gingen bouwen, heb ik mij meteen aangemeld. Dat ging heel makkelijk, ondanks dat ik toen van baan aan het wisselen was. Het contact was fijn, de mensen van Sayhaey willen je graag helpen met alle vragen die je hebt. Ik heb ook al wat buren leren kennen en het voelt nu al als een gezellige buurt. Maar het belangrijkste is dat ik hier rust heb en mijn eigen leven op kan gaan bouwen. Ik denk dat dat helemaal goed gaat komen hier.”

Roy, 24

Junior Magazijnmedewerker

“Hier kun je samen leren om op jezelf te wonen.”

Dit is Roy (24), een van de nieuwe bewoners van Sayhaey Rotterdam Hoogvliet. Hij moest drie maanden geleden zijn woning uit en heeft nu gelukkig weer een plek voor zichzelf.

“Ik moest drie maanden geleden mijn woning uit. Gelukkig mocht ik uiteindelijk blijven tot januari. Deze nieuwe woning kwam voor mij dus precies op het juiste moment. Ik hoorde via mijn stiefmoeder over dit concept en ik ben extreem blij dat het gelukt is om hier een eigen plek te krijgen. Ik kijk uit naar een nieuwe omgeving en nieuwe mensen om me heen. Op de eerste dag heb ik gelijk al wat buren ontmoet en hebben we samen een BBQ gepland. Voor mij is het belangrijkste van een eigen plek hebben, dat je leert om op jezelf te wonen. Bij Sayhaey kun je dit samen leren. Het enige nadeel aan deze woning is dat je er na vijf jaar weer uit moet, omdat deze ze echt bedoeld zijn als tussenstap. Maar dat snap ik eigenlijk ook wel.”

Akua, 25

Parttime barista, Creative Business pro in spe

“Een eigen plek hebben betekent voor mij vrij zijn in wie je bent.”

Ik woon nu anderhalf jaar bij Sayhaey. Binnen twee maanden na mijn aanmelding kwamen er al studio’s vrij en kon ik langskomen voor een bezichtiging. De woning is fijn. Je hebt alle ruimte voor jezelf en je kunt het indelen zoals jij dat wilt. Een eigen plek hebben betekent voor mij vrij zijn in wie je bent. Het is een plek waar ik thuis kan komen, alles van me af kan laten glijden en mezelf kan zijn. Ik heb hier binnen een jaar al veel vrienden gekregen. Het is erg gezellig. Het voelt hier als een community.

Justin, 27

Sjorder met vispassie

“Hier kan ik thuiskomen en zijn wie ik wil zijn.”

Dit is Justin (27), een van de nieuwe bewoners van Sayhaey Rotterdam Hoogvliet. Na twee jaar lang bij zijn beste vriend en zijn gezin te hebben gewoond, heeft hij eindelijk weer een eigen plek.

“Ik werk in de haven van Rotterdam en in mijn vrije tijd ga ik graag karpervissen. Dat kan ik vanaf nu letterlijk in mijn achtertuin doen. Ik kom oorspronkelijk uit Enschede en heb in Brabant gewoont. Het was vanaf daar niet te doen om naar mijn werk te reizen, dus woonde ik bijna twee jaar bij een maatje van mij, samen met zijn vrouw en drie kinderen. Het zal dus wel even wennen worden, rust en een eigen plek. Het is zo fijn om weer te kunnen zeggen, dit is mijn eigen plekje. Ik kan hier thuiskomen, zijn wie ik wil zijn en doen wat ik wil doen. Je komt hier ook snel met je buren in contact, want het is voor iedereen nieuw en veel van ons zitten in dezelfde levensfase. Daarnaast zijn er veel verschillende culturen en dat spreekt me heel erg aan.”

Brent, 21

Toekomstig pedagoog

“Wat alle bewoners gemeen hebben is dat ze een toekomst voor zichzelf willen
bouwen.”

Toen ik ging wonen in Amsterdam was Sayhaey mijn eerste keuze. Ik kende het via vrienden die er al woonden. Ik had me binnen vijf minuten aangemeld en drie maanden later kon ik er al in. Hier wonen geeft me vrijheid en rust. De woning is niet groot maar wel redelijk goedkoop. Ik heb 21m² voor mezelf en meer heb ik eigenlijk ook niet nodig. De Bijlmer heeft een negatief stigma maar ik vind het echt een leuke wijk. Ik ben er eigenlijk een beetje verliefd op geworden. Ik heb veel contact met mijn buren. We hebben een groepje waar we wekelijks mee afspreken. Een van mijn buren is zelfs mijn beste vriend. Er wonen veel verschillende mensen bij Sayhaey maar wat alle bewoners gemeen hebben is dat ze een toekomst voor zichzelf willen bouwen.